keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Kulmien kestopigmentointi 3D -karvatekniikalla

Vihdoin tein sen! Hyvä minä! Olen aika ylpeä itsestäni.

Mistä on siis kyse? Ei nyt sen vakavemmasta, kuin kulmien kestopigmentoinnista, mutta minulle se on iso juttu. Olen kulmafanaatikko, pakkomielteinen ja vähän jopa hullu mitä tulee näihin karvoihin, mutta sillehän ei mitään mahda. Jokaisella on ne omat pakkomielteensä ja minulla se pakkomielle kohdistuu juuri näihin karvoihin. Mutta eiköhän se tullut selväksi, joten nyt sitten itse aiheeseen.

Olen jo pitkään suunnitellut ottavani kulmiin kestopigmentoinnin kahdesta syystä; ensimmäinen on kulmakarvojen epäsymmentrisyys ja toinen on pigmentoinnin helppous. Vasen kulma on minulla se kauniimpi kulma, kun taas oikea on hieman lyhyempi, huonomman mallinen, sekä taitaa se muutenkin elää ihan omaa elämää. Helppous taas ilmenee arkiaamuissa, kun kulmille ei tarvitse paljoa tehdä.
Omien kulmien laittopaikaksi päädyin oululaiseen Zaparoon. Päätös syntyi heidän Instagram-sivujen perusteella, josta löytyi heidän 3D-kulmien tekijän, Tania Klemetin taidonnäytteitä. Juuri oikein tekijän löytäminen olikin itselleni ensisijaisen tärkeää, olisihan se aivan järkyttävää todeta, että kulmat eivät muistuta yhtään sitä mitä on niiden halunnut muistuttavan. Kun rupeaa itselleen etsimään sitä juuri oikeaa paikkaa, kannattaa tehdä kunnolla tutkimustyötä ennen ajan varaamista, koskaan ei voi olla liian varma valinnasta. Kannattaa tutkia googlesta ihmisten kokemuksia paikasta, sekä tietty kuvia lopputuloksista ennen ja jälkeen. 

Itselleni tehtiin kulmien kestopigmentointi 3D -tekniikalla, joka on eri asia kuin tämä todella kuuluisa ja suosittu mikroblaiding -tekniikka. Microbladingissä käytetään pientä terää, jolla tehdään viiltoja ihoon ja väriaine laitetaan päälle, kun taas 3D -pigmentoinnissa käytetään perinteisempää, tatuointikonetta muistuttavaa välinettä. Molemmissa lopputulos on periaatteessa sama, yksittäisiä karvoja muistuttavia viivoja, mutta erojakin silti löytyy. 

Kestopigmentointi on hellävaraisempi kuin microblaiding; pigmentoinnissa kudosta ei viilletä auki, joten se ei aiheuta ihoon samaan tapaa vaurioita tai arpea, jolloin paraneminen on todella nopeaa. Itselläni ensimmäinen pigmentointi oli keskiviikkona ja jo lauantaina kulmat olivat sellaisessa kuosissa että kehtasin lähteä rippijuhliin. Myös pigmentoinnin lopputulos pysyy iholla pidempään, 1-3 vuotta riippuen ihotyypistä. Zaparo käyttää pigmentoinnissa Swiss Color pigmentointivärejä, jotka ovat dermatologisesti testattuja, sekä täyttävät hypoallergeenisyyden kriteerit, jolloin saadaan minimoitua allergisten reaktioiden riskit. Tämä oli myös suuri plussa, sillä olen lukenut pahoistakin allergisista reaktioista juuri pigmenttien kohdalla.


Pigmentointi alkaa aina kulmien tarkasta suunnittelusta yhdessä asiakkaan kanssa. Keskustellaan läpi millaisen lopputuloksen asiakas haluaa ja sitten kulmia lähdetään hahmottelemaan iholle merkintäkynän kanssa. Tein aiheesta myös vlogin, jossa näytetään kaikki vaiheet alusta loppuun. Kun haluttu muoto on saatu hahmoteltua iholle, on aika ryhtyä työstämään kulmia. 

Ennen pigmentoinnin aloittamista iho pintapuudutetaan ja vahvempi puudute laitetaan pian ensimmäisten vetojen jälkeen. Pigmentointi on puudutteiden ansiosta kivuton prosessi, aluksi itsellä tuntui pientä nipistelyä joka sai silmät vuotamaan. Nipistely on verrattavissa kulmien nyppimiseen, joka saa itselläni aina vetistelyä aikaan. Tämä pieni nipistelykin loppui kun vahvempi puudute rupesi vaikuttamaan, itse olin nukahtaa kesken laiton, oli takana sen verran kiireinen työpäivä.


Pigmentointi vaatii kaksi käyntikertaa, jolloin varmistetaan pitkä pysyvyys, sekä tarkka jälki. Ensimmäisellä kerralla tehdään ns. pohja kulmille ja toisella kertaa kulmat viimeistellään. Kahden käynnin väliin jätetään reilu kuukausi väliä, halutaan olla varmoja, ettei iho ole juuri uusiutumisvaiheessa. Iho uusiutuu noin kuukauden välein, jolloin iho väkisinkin poistaa hieman pigmenttiä.


Itselläni ensimmäisen käyntikerran jälkeen kulmat vaalenivat jonkin verran, mutta toisen käyntikerran jälkeen kulmat ovat pysyneet aikalailla yhtä tummina kuin laitettaessa. Tämä ensimmäisen kerran jälkeinen haaleneminen on ihan normaalia pigmentoinnin kanssa. Toisella käynnillä saadaan aikaan se "lopullinen lopputulos", kun pigmentti tarttuu pigmenttiin aina lujemmin.


Itse halusin saada luonnolliset kulmat, jotka sopivat naamaan ilman meikkiäkin, mielummin meikkaan kulmista sitten tarvittaessa tummemmat. Arkisin laitan kulmiin vain värillistä kulmakarvageeliä ja sillä selvä, kun taas juhlaan tai meikkitutoriaaleihin lisään hieman tummuutta kulmatuotteilla.

Omat luonnolliset kulmat ennen pigmentointia


Valmiit kulmat, noin 2 viikkoa toisen pigmentoinnin jälkeen
Kulmista tuli juuri sellaiset kuin halusinkin, enemmän symmetriset ja tummemmat, mutta silti todella luonnolliset. Ihanainen Tania selvästi osaa hommansa, enkä keksi mitään huonoa sanottavaa kokemuksesta. Ja mitä pigmentoinnin hintaan tulee, kannatan miettimään meneekö sinne missä kulmia tehdään halvimmalla, vai sinne missä laatu on korkeimmillaan. Kyse on kuitenkin kasvojen aika keskeisessä osassa olevasta tekijästä. Pigmentointi on hieman kalliimpaa verrattuna microblaidingiin, sillä pigmentointi vaatii enemmän tarkkuutta ja sitä kautta aikaa, mutta jälki on mielestäni ainakin parempaa ja tulos kestää pidempään.


En suostuisi enää luopumaan näistä kulmista, on ne vaan niin helpot!


eewrikabeauty
INSTAGRAM | YOUTUBE
Toteutettu yhteistyössä Zaparon kanssaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Dermosil ja joulunpakkaukset

Mikä on varma merkki joulun lähestymisestä? No tietty Dermosilin joulupakkausten saapuminen heidän verkkokauppaan. Mikä kaikkea kivaa heilt...